Aanleg proefvak


Op het deel van de Melchersstraat tussen de Leenstraat en de Brandhofstraat leggen we binnenkort een proefvak aan. Dat doen we om te bepalen welk asfaltmengsel en welke belijning we gaan gebruiken voor de Leisure Lane. In het vlak brengen we drie verschillende mengsels met wegmarkering aan. Na afloop van de proefperiode kiezen we het mengsel dat het beste voldoet. Daarbij kijken we naar welk asfaltmengsel het beste voldoet aan de vooraf gestelde functies en zichtbaarheid. Dat mengsel wordt vervolgens gebruikt voor vrijwel de gehele route.

Planning
De werkzaamheden vinden plaats op maandag 20 en dinsdag 21 juni. Dan frezen we over een lengte van circa 150 meter de toplaag van het wegdek. Deze wordt vervangen door de drie proefmengsels. Nadat het asfalt is aangebracht, wachten we enkele weken tot de volgende stap. In de tussentijd kan het verkeer gewoon gebruikmaken van de Melchersstraat. In de week van 5 juli brengen we onder meer de wegmarkering aan. Ook dan is de straat enkele dagen dicht.

Het weer kan nog van invloed zijn op de planning. Kijk daarom op deze website voor wijzigingen en/of een update van de werkzaamheden.

Omleiding ingesteld
Het verkeer wordt met borden omgeleid via de Heerlenseweg en Euregioweg om zo min mogelijk verkeersoverlast te creëren in de wijk.

Aanvankelijk zou het werk worden uitgevoerd op 17 en 18 mei én op 15 en 16 juni. Die data zijn gewijzigd.